Kouluprojektit


Gradia

- Mediamateriaalien tuottaminen markkinointiin -

Syksy 2024

Olen vahvasti visuaalinen ihminen. Hahmotan kokonaisuudet helposti ja ideoin isosti. 

Rakastan suunnitella, hahmotella prosesseja ja visuaalista ilmettä jokaista yksityiskohtaa myöden. Kurssi mediamateriaalien tuottaminen markkinointiin oli itselleni oiva lisä kerryttää osaamista erityisesti toteutuspuolella. 

Koulutuksen aikana olen päässyt monipuolisesti kokeilemaan eri medioita, joissa alla esittelen muutamia. 


Graafinen suunnittelu

Minulla on usein vahva näkemys siitä, miltä graafisten elementtien tulisi näyttää, mutta usein toteutus on jäänyt ontumaan. Pääsin vihdoin syventämään osaamistani Adobe Illustratorilla ja halusin vahvasti haastaa itseäni. 

Tämän portfolion graafiset elementit ja kaaviot olen tehnyt Illustratorilla.

Mainoskampanja

Olen luonut paljon sosiaalisen median sisältöä Tesemalle ja Reissuruoalle. Tämä kurssi syvensi omaa osaamistani ja nimenomaan siten että se on jatkossa ammattitaitoisempaa.


Mainosvideon  Screen projection tekniikalla

Mainoskuvauksissa tunsin olevani omimmillani, kun pääsin kehittelemään tuote, ja jatkojalostamaan konseptia. Visuaaliset elementit ja rekvisiitta hoituvat minulta käden käänteessä. 

Oma esittelyvideo

Oli selvää että heti alussa että en aio toteuttaa videoita vain huvin vuoksi. Halusin kertoa omasta suunnittelufilosofiastani ja käyttää videota myös työnhaussa. Tässä omat tavoitteet olivat melko korkealla, omaan osaamistasooni nähden, mutta koen yhä että video kertoo minusta. 

Screenmainos Puukulma

Loimme Adobe Illustratorilla kolme kuvitteellista brändiä, nimeltään Puukulma. Valitsemani brändi oli puusepänliike Puukulma, jolle toteutin logon ja screenmainoksen Adobe Premierellä.

Valokuvaus / kuvankäsittely

Valokuvaus ja kuvankäsittely on alueita, joihin kaipasin myös teknistä opastusta ja koin sitä myös saaneeni. 


XAMK - Kaakkois-suomen ammattikorkeakoulu

- Palvelumuotoilu ( Muotilija AMK ) -

2019-2022

Päädyin hakemaan palvelumuotoilijan koulutukseen, koska halusin ymmärtää syvemmin ihmisiä ja heidän tarpeitaan – olipa kyse sitten tilasta tai palvelusta.

Aloitin opinnot ollessani raskaana, ja sain ne päätökseen hoitovapaan aikana. Opiskelu ei ollut aivan yksinkertaista, sillä muutimme Jyväskylään, kauas koulusta, ja pandemia toi omat haasteensa, muuttaen monia asioita.

Koulu tarjosi useita mielenkiintoisia kehitysprojekteja oikeiden asiakkaiden kanssa, ja tässä jaan muutamat, jotka olivat itselleni erityisen merkittäviä.


Asuntojen "Tinder"

Tässä projektissa ideoimme asiakasyritykselle uudenlaista tapaa asunnonvälitykseen. Projektissa noudatettiin palvelumuotoilun prosessia. Tutkittiin, määriteltiin ja ideoitiin. Ideointimenetelmänä käytimme 100 ideaa, jossa ideoitiin aivan pähkähullujakin ratkaisuja. Tarkoituksena päästää irti jo valmiiksi muodostuneista normeista ja tavoista. Ideointikierroksen päätteeksi valikoitiin muutama aihio, joista valittiin yksi jatkokehittelyyn.

Loimme käyttäjäpersoonat ja pohdimme heidän tapojaan lähestyä palvelua. Lopuksi loimme palvelulle brändiaineiston ja raksensimme Adobe XD- ohjelmalla rautalankaversion ja testiversion sovelluksesta.


Palveluympäristö

Tällä kurssilla tutkittiin palveluympäristöjä yhdessä Virve Penttilän opastuksella. Valitsin kohteeksi paikallisen laskettelukeskuksen. Tarkoituksena oli tarkkailla ympäristöä ja kuinka siinä toteutuu se mitä palvelun halutaan viestittävän.

Ohessa kuvattuna asiakkaan mahdollinen palvelupolku ja kontaktipisteet. Tämä kurssi sytytti minussa erityisesti palon tutkia ympäristöä ja tiloja palvelukokemukseen liittyen.

Siru Palvelunohjaaja

Talvella 2020 sain puhelun. Mummoni oli löydetty hortoilemasta kyliltä, vain ohuissa sukkahousuissa ja villatakissa. Tästä alkoi taistelu, jossa hänelle tuli saada diagnoosi, jotta tuettu palveluasuminen olisi vaihtoehto. Omaisena tuon prosessin ja yksinasumisen vierestä seuraaminen oli tuskallista, sillä asuimme kaikki useiden satojen kilometrien päässä. 

Kurssilla ideoitiin ryhmässä uusi idea, josta kurssin nimen mukaisesti piti edetä työvaiheittain ideasta innovaatioon ja tuotteistaa oma palvelu ja rakentaa sen ympärille konsepti. Idea syntyi siis puhtaasti omakohtaisesta kokemuksesta. Ideoimme palvelunohjaajan, joka tukisi ikäihmisen kotona-asumista mahdollisimman pitkään. Palvelun käytöstä luotiin kolme eri skenaariota, jotka kuvattiin palvelupoluilla. 

Visuaalisella ilmeellä loimme uudesta palvelusta lähestyttävän.

Työskentelimme kurssin ajan 2 hengen ryhmässä, ennalta tuntemattoman ihmisen kanssa.

Vastasin projektin sisällöstä yhdessä toisen jäsenen kanssa ja loin visuaalisen ilmeen Canvalla.

Opinnäytetyö

Lopputyössäni tutkin, miten arvopohjainen brändi luo asiakkaille elämyksiä eri kontaktipisteissä uuden palvelun kautta. Menetelmänä käytin palvelumuotoilun eri prosesseja. 


Luo kotisivut ilmaiseksi! Tämä verkkosivu on luotu Webnodella. Luo oma verkkosivusi ilmaiseksi tänään! Aloita