Brändit
Uskon, että kestäviä, vaikuttavia kokemuksia syntyy vain syvällisen asiakasymmärryksen ja huolellisen muotoiluprosessin avulla.
Yrittäjyys on opettanut minua näkemään liiketoiminnan ja muotoilun yhteiset hyödyt.
Asiakaskokemus (CX) on nykyisin yksi brändin tärkeimmistä kilpailutekijöistä. Se kattaa kaikki vuorovaikutukset, joita asiakas brändin kanssa kokee tuotteen tai palvelun hankinnasta aina sen käytön jälkeiseen kokemukseen saakka.
Arvojen ja sen merkityksen, minkä vuoksi yritys on olemassa tulisi huokua ja näkyä brändistä ulospäin sen kaikissa vuorovaikutustilanteissa. Näin voi välittyä merkityksellisyys myös muille.

Sosiaalinen media
Ennen yrityskauppaa Tesema ei ollut osannut hyödyntää sosiaalisen median kanavia markkinoinnissaan. Tähän haluttiin tehdä selkeä muutos. Tavoitteena kertoa tarinaa Suomalaisesta yrityksestä, eikä niinkään markkinoida suoraan tuotteilla. Valitut kuvat ja sisältö ovat tällöin merkittävässä roolissa. Mielestäni kaiken ulospäin tulevan viestin tulee olla linjassa yrityksen arvomaailman sekä brändiohjeistuksen kanssa.
Olen vastannut Teseman sosiaalisen median kanavien ylläpidosta vuodesta 2022 alkaen.
Suomen pohjoisin sukkatehdas
Projekti Teseman kanssa aloitettiin vuonna 2022. Yrityskaupan myötä
oli aika uuden alun, jolla haluttiin tavoitella mm. kasvua. Tärkeäksi
tavoitteeksi eurojen lisäksi asetettiin tuotannon säilyminen Suomessa ja
Nurmeksessa.
Tutkimalla, määrittelemällä arvoja ja luomalla strategiaa alkoi brändi pikkuhiljaa hahmottumaan. Omat vahvuudet tunnistettiin ja niitä on pyritty korostamaan sekä markkinoinnissa että jokapäiväisessä toiminnassa. Valikoimaa karsittiin sekä ryhmiteltiin, ja pyrittiin valitsemaan tuotteet, jotka viestivät valittua arvomaailmaa. Niin alkoi hahmottumaan elämän luottoparit.
Brändin rakennuksen lomassa on
kuitenkin pitänyt keskittyä myös liiketoiminnan kannattavuuteen ja se on
osin sanellut raja-arvot projektille. Projektiin
on kuulunut brändin rakentamisen lisäksi sosiaalisen median julkaisut
ja ylläpito, sekä tuotteiden kuvauksia ja uuden verkkokaupan
rakentaminen.
Verkkokaupan rakentamista saneli valittu alusta, joka oli jo entuudestaan tuttu. Valitulle alustalle valikoitiin tarkoin kuvia kuvapankeista sekä omista kansioista. Kohderyhmää silmällä pitäen sivut on pyritty pitämään yksinkertaisena ja selkeänä, mutta visuaalisesti miellyttävänä.
Reissuruoka-projekti aloitettiin 2023. Yritysidea sai alkunsa kolmen kaveruksen kokemuksesta lasten pelireissuista. Erityisesti jokkuelajia harrastavat lapset ja nuoret reissaavat harrastuksen parissa paljonkin harrastuskaudella. Näillä reissuilla ruokailu on usein huoltoaseman ruokaa ja milloin mitäkin. Kustannukset ovat korkeat mutta hyöty ei.
Tavoitteena oli ensisijaisesti tarjota ravitsevaa ja tavallista maittavaa kotiruokaa, mutta kustannustehokkaasti. Yksi tavoite oli myös tukea pienyrittäjiä ja näin päädyttiin siihen, että euoan valmistaa paikalliset pitopalveluyrittäjät. WIN WIN.
Reissuruoan palveluprosessia pohdittiin ja pyrittiin kuvaamaan se tarkoin. Brändi ilme pyrittiin luomaan helposti lähestyttäväksi, ja yksinkertaiseski, jotta sen käyttö olisi helppoa ja se loisi tunteen vaivattomuudesta, jota se onkin. Palvelulle rakennettiin myös verkkokauppa.
Reissuruoan kanssa ensimmäinen vuosi on ollut pilotointia ja sosiaalisen median avulla on pyritty tuomaan palvelua esiin. Palvelun kanssa on onnistuttu saavuttamaan vakio asiakaskunta ja viidakkorumpu soi kokoajan. Tähän mennessä annoksia on toimitettu n. 20 000.
Pilotointi vaiheen jälkeen voidaan lähteä kehittämään palvelua entisestään ja panostaa niin markkinointiin kuin yhteistöihinkin.